SA KREDEX LÕPETAB ELMO RENDITEENUSE PAKKUMISE ALATES 10.07.2017

08.06.2017

Seoses hankelepingute lõppemisega ja algselt püstitatud eesmärkide täitmisega lõpetab SA KredEx ELMO lühirendi teenuse pakkumise alates 10.07.2017.

Eesti on elektriautode kasutusele võtmisel üks globaalseid pioneere. Valitsuse eestvedamisel on võetud elektriautod kasutusele avalike teenuste osutamisel ning samuti pakuti soovijatele elektriautode ostutoetuseid. Lisaks ehitati välja Eesti elektriautode kiirlaadimisvõrgustik, mis oli üks esimesi maailmas.
Kuna elektriauto oli enamuse jaoks uus ja võõras ning selle soetamine seondus hirmude ja riskidega, oli riigi soov lisaks toetusele ja laadimisvõrgule pakkuda inimestele võimalust läbi lühirendi teenuse elektriautodega tutvuda, et inimesed need uue sõidukiliigina omaks võtaksid. Lühirendi eesmärk oli pakkuda huvilistele esmast kasutuskogemust ning suunata inimesi elektriautosid kasutama, muutmaks erilised sõidukid tavapäraseks ja harjumuslikuks. ELMO Rent on olnud toetavaks turunduslikuks meetmeks ELMO programmi põhitegevuste kiirlaadimise ja ostutoetuste kõrval.
Lühirenditeenust rahastati ELMO programmist ja kasutuses oli 32 elektriautot. Rendipunkte oli 12, millest 10 asusid Tallinnas ja 2 Tartus. Nelja aasta jooksul kasutati teenust üle 35 000 korra.
Rendiautodega läbiti ligi 2,5 miljonit kilomeetrit, seda 255 000 renditunni jooksul. Registreerunud kasutajaid oli üle 8 000, kuid aktiivseid kasutajaid, kes rentisid sõidukit vähemalt korra nädalas vaid 24.

Seoses teenuse osutamiseks sõlmitud hankelepingute lõppemisega ja algselt püstitatud eesmärkide täitmisega lõpetab SA KredEx ELMO lühirendi teenuse pakkumise alates 10.07.2017.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium on korraldanud avaliku enampakkumise teenuse müügiks, käesoleval ajal toimub eduka pakkuja väljaselgitamine. Enampakkumise tulemustest anname teada kodulehe vahendusel.

ELMO RENT MÜÜAKSE AVALIKUL ENAMPAKKUMISEL

25.04.2017

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium paneb avalikule enampakkumisele ELMO Rendi ehk elektromobiilsuse programmi raames loodud elektriautode renditeenuse koos selle juurde kuuluva masinapargiga, milles sisaldub 31 elektriautot (22 Nissan Leaf’i ja 9 Mitsubishi i-Miev’i) ja 15 rendiautode tavalaadijat, lisaks uuele omanikule teenuse jätkamise hõlbustamiseks ka tänase kliendibaasi ja kasutusstatistika.

2013. aastal käivitunud ELMO Rendi eesmärk oli tutvustada ja populariseerida elektriautode kasutamist ning anda igale huvilisele võimalus proovida omal käel elektriautoga sõitmist. Arvestades aastate jooksul Eesti tänavatele lisandunud elektriautode hulka ja inimeste teadlikkuse olulist tõusu, võib öelda, et teenus on oma eesmärgi edukalt täitnud. Seetõttu ongi riik otsustanud anda renditeenuse edasise osutamise võimaluse erasektorile.

Enampakkumise tingimuseks on, et renditeenuse ülevõtja jätkab teenuse pakkumist vähemalt kolm aastat, mille jooksul on tal ka õigus kasutada ELMO kaubamärki. Hanke tingimused on leitavad siit: https://www.mkm.ee/et/ministeerium-kontaktid/teated-ja-hanketeated#elmo

Eesti elektromobiilsuse programm ELMO on Eesti Valitsuse ja Mitsubishi Corporationi koostöös käivitatud programm energiatõhusate ja keskkonnasäästlike elektriautode ja laetavate hübriidide kasutusele võtmise toetamiseks. Tänaseks on programm täitnud oma peamise eesmärgi, erinevaid elektrisõidukite rente on turul mitmeid ning riigil on võimalik anda välja töötatud teenus nö. vabaturule. Samuti on rajatud sõidukite laadimiseks vajalik kiirlaadimisvõrgustik ning Eestisse on programmi raames soetatud 1200 elektriautot. ELMO programmi raames loodud kiirlaadimistaristu hankeleping lõppeb selle aasta lõpus, MKM plaanib ka sellele lähiajal uue omaniku leida.

Programmi viisid ellu Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Sotsiaalministeerium ja SA KredEx.

Rajati maailma esimene elektrijaam.Thomas Edison, New York

• 1902

Avati esimene autode masstootmisliin.Oldsmobile, Michigan

• 1970

Töötati välja esimene liitiumiioonaku.Binghamton University

• 1980

Alustas tööd esimene taastuvenergiat tootev tuulepark.New Hampsire

• 2012

Eesti on esimene riik maailmas, mis rajas üleriigilise elektriautode laadimisvõrgu.